Oh kom er eens kijken

Giro 555 Oekraïne

Meer duidelijkheid over Biedermeier

Woonpunt start eind 2022 met de (voorbereidingen voor de) nieuwbouw van circa 20 woningen in fase 1 van Biedermeier met een mix van levensloopbestendige woningen en eengezinswoningen. Dat staat in de meerjarige prestatieafspraken tussen gemeente Maastricht en de woningcorporaties over de periode 2022 - 2026. Duidelijkheid over Fase 2 aan de Seringenstraat volgt ook in 2022. Vanwege de bijdrage uit het volkshuisvestingsfonds dient er uiterlijk in 2023 met de voorbereiding van de werkzaamheden te worden gestart. Over de uitvoering en planning van fase 3 en 4 wordt nader afgestemd met Woonpunt.

Rust zacht Liliane

15-11-2022 | De moeder van Gino is dinsdagavond dood aangetroffen in haar woning aan de Gildenweg in Blauwdorp. Buurtbewoners kwamen in groten getale af op de afzetlinten vrezend voor het ergste. Die vrees werd helaas bewaarheid. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf.

Het is geen geheim dat de moeder ontroostbaar gebukt ging onder het leed dat Gino én de familie is aangedaan. Verdriet dat ze nooit meer te boven zou komen. Buurtbewoners zullen haar voornamelijk herinneren door haar strijd voor gerechtigheid voor haar zoontje en de warme omhelzing waarop ze iedereen trakteer die ze tegen het lijf liep in de wijk.

Condoleances gaan uit naar haar familieleden die ontroostbaar achterblijven.

Buurtpeiling 2022: invullen kan nog t/m 30 nov.

𝗗𝗼𝗲 𝗺𝗲𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗯𝘂𝘂𝗿𝘁𝗽𝗲𝗶𝗹𝗶𝗻𝗴, 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗷𝗲 𝗯𝘂𝘂𝗿𝘁! In de vorige buurtpeiling kreeg de verkeersveiligheid in Wyck een 6.6 van de inwoners Onder andere daardoor besloot de gemeenteraad een pilot “autoluw Wyck” te doen. Wil je ook je buurt verbeteren? Vul de vragenlijst van de Buurtpeiling 2022 in. Klik hier.

Nieuws uit Mariaberg en zijn sub-buurten Blauwdorp, Proosdijveld en Trichterveld

Tip! Wentel je in het rijke en veelzijdige verleden van Blauwdorp! tibaert.com beschikt over een uitgebreide verzameling foto's van Blauwdorp uit de oude doos. Beleef de wijk door de ogen van toen met aansprekende foto's die meer zeggen dan 1000 woorden.

Dossier Gino van der Straeten

Buurtbrök Mariaberg

Dé plek om samen te vertoeven met buutbewoners.

Sociaal Team Mariaberg

Weet je het even niet meer? Het Sociaal Team kan je op weg helpen.

De Inleup Mariaberg

Loop op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend binnen.

Stichting De Gouwe

De Gouwe helpt mensen die het financieel moeilijk hebben.

De Blauwe Loper: wat is het?

De Blauwe Loper: een voetgangers- en fietsroute in deelbuurt Blauwdorp die de westelijke buitenwijken verbindt met de binnenstad.

Er komt langs de Blauwe Loper een groene zone met meer ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Er worden 135 appartementen gebouwd verdeeld over 4 woonblokken. Er komen twee woon-werkwoningen en één maatschappelijke ruimte.

Na afronding van deze nieuwbouw wordt het nieuwe buurtpark (groenzone) aangelegd en de route voor langzaam verkeer.

Inmiddels staat ook een aantal plattegronden van de appartementen online bij Servatius.

Wijkpunt (T)huis Blauwdorp

Dé plek voor wijkbewoners, vrijwilligers en (zorg)professionals

Geldmaat Calvariestraat

Hier kun je geld afhalen én storten met spraakondersteuning.

Wijk Service Punt (WSP) Zuid-West Maastricht

Voedselpakketten voor diereigenaren met kleine beurs

Tips voor voorzieningen in Mariaberg

Beter Nederlands leren spreken en schrijven.

Klik op onderstaande kaart voor nog meer voorzieningen in Mariaberg

Menstruatieproducten Uitgifte Punt Mariaberg