Mariaberg

Blauwdorp Proosdijveld Trichterveld


Bereikbaarheid Mariaberg tussen 19 september en 26 oktober 2022

De gemeente Maastricht werkt van 19 september 2022 tot en met 26 oktober 2022 in verschillende fases op en rond het kruispunt Via Regia bij de Dr. Bakstraat en Dr. van Kleefstraat. Aannemer Heijmans Infra B.V. vernieuwt in opdracht van de gemeente Maastricht het asfalt van wegen en fietspaden. Het kruispunt Bilserbaan/Brusselseweg wordt ook onder handen genomen. Tijdens de werkzaamheden is steeds 1 rijbaan van de Via Regia afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Automobilisten worden met gele borden omgeleid.

Fase 1: Er wordt gewerkt aan de oostkant van de Via Regia vanaf rotonde Annalaan tot en met de Dr. van Kleefstraat. Fase 1 start op maandag 19 september en duurt tot en met maandag 10 oktober.

Fase 2: De westkant van de Via Regia is, ter hoogte van winkelcentrum Brusselsepoort tot aan de Becanusstraat aan de beurt. Fase 2 start dinsdag 11 oktober en duurt tot en met woensdag 26 oktober.

Twee personen buiten bewustzijn na botsing

Afgelopen zaterdag zijn twee personen buiten bewustzijn geraakt na een ongeval. Er was vermoedelijk sprake van een frontale botsing tussen een scooter en brommer rond 17 uur ter hoogte van de invalidenparkeerplaats op het Volksbondplein in deelbuurt Blauwdorp in Mariaberg. Op deze weg geldt eenrichtingsverkeer voor auto's en motoren.

De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren. Beide personen zijn volgens 1Limburg met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

T-Mobile brengt glasvezel naar Mariaberg

Mariaberg krijgt glasvezel van T-Mobile en Open Dutch Fiber

Afbeelding: T-Mobile.

24.000 huishoudens in Maastricht-West krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile. Naar verwachting kunnen de eerste consumenten vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel.

De werkzaamheden zullen vanaf september 2022 starten. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven is een speciale pagina (klik hier!) ontwikkeld met meer informatie.

Woningcorporatie Servatius geeft op haar website aan de aanleg van glasvezel van harte te steunen. Als huurder bepaalt u zélf of u de aanleg tot en met de meterkast toestaat of niet.

Ook KPN zal in de nabije toekomst een eigen glasvezelnetwerk aanleggen in Mariaberg. Woningen in de wijk beschikken dan over twee verschillende glasvezelaansluitingen. Dat is zéér toekomstbestendig en biedt keuze in de toekomst. Het is gratis dus laat het zeker aanleggen ook als u de aansluiting niet wenst te gebruiken (lees: geen diensten over glasvezel wenst af te nemen).

Nieuws uit Mariaberg en zijn sub-buurten Blauwdorp, Proosdijveld en Trichterveld

Tip! Wentel je in het rijke en veelzijdige verleden van Blauwdorp! tibaert.com beschikt over een uitgebreide verzameling foto's van Blauwdorp uit de oude doos. Beleef de wijk door de ogen van toen met aansprekende foto's die meer zeggen dan 1000 woorden.

Dossier Gino van der Straeten

Buurtbrök Mariaberg

Dé plek om samen te vertoeven met buutbewoners.

Sociaal Team Mariaberg

Weet je het even niet meer? Het Sociaal Team kan je op weg helpen.

De Inleup Mariaberg

Loop op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend binnen.

Stichting De Gouwe

De Gouwe helpt mensen die het financieel moeilijk hebben.

De Blauwe Loper: wat is het?

De Blauwe Loper: een voetgangers- en fietsroute in deelbuurt Blauwdorp die de westelijke buitenwijken verbindt met de binnenstad.

Er komt langs de Blauwe Loper een groene zone met meer ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Er worden 135 appartementen gebouwd verdeeld over 4 woonblokken. Er komen twee woon-werkwoningen en één maatschappelijke ruimte.

Na afronding van deze nieuwbouw wordt het nieuwe buurtpark (groenzone) aangelegd en de route voor langzaam verkeer. De 4 appartementencomplexen komen langs de Blauwe Loper.

Interesse voor jezelf of iemand anders? Meer informatie over deze appartementen vind je bij Servatius.

Blauwe Loper MariabergBlauwe Loper MariabergBlauwe Loper MariabergBlauwe Loper MariabergBlauwe Loper Mariaberg
Wijkpunt (T)huis Blauwdorp

Dé plek voor wijkbewoners, vrijwilligers en (zorg)professionals

Geldmaat Calvariestraat

Hier kun je geld afhalen én storten met spraakondersteuning.

Wijk Service Punt (WSP) Zuid-West Maastricht

Voedselpakketten voor diereigenaren met kleine beurs

Tips voor voorzieningen in Mariaberg

Beter Nederlands leren spreken en schrijven.

Klik op onderstaande kaart voor nog meer voorzieningen in Mariaberg

Menstruatieproducten Uitgifte Punt Mariaberg
Giro 555 Oekraïne