Mariaberg

Blauwdorp | Proosdijveld | Trichterveld

Giro 555 Oekraïne

Dossier Gino van der Straeten

Het nieuws uit Mariaberg

Dierenvoedselbank

Stichting Dierenvoedselbank Hart voor Huisdieren Limburg deelt periodiek voedselpakketten uit voor mensen met huisdieren met een (te) kleine beurs. In Maastricht worden de pakketten uitgedeeld in Buurtcentrum Mariaberg aan de Anjelierenstraat 35 van 12:30 uur tot 14 uur op de volgende data in 2022: 30/06 - 28/07 - 25/08 - 22/09 - 20/10 - 17/11 - 15/12.

Let op: je moet je van tevoren aanmelden voor deelname. Uitgiftepunt Mariaberg dient als servicepunt voor inwoners uit Maastricht en omgeving. Data onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.

DigitaalTAALpunt Mariaberg

Taalcursus voor anderstaligen en laaggeletterden

Taalspreekuur Mariaberg

Samen met jou zoekt DigiTAALpunt Mariaberg naar passende hulp. Voor al je vragen over beter leren lezen, schrijven of beter Nederlands leren spreken. Aanmelden en meer info via deze link.

Taalspreekuur Mariaberg

Op vrijdag 24 juni 2022 van 09:00 tot 10:00 - Op maandag 27 juni 2022 van 10:30 tot 12:00 - Op vrijdag 1 juli 2022 van 09:00 tot 10:00.

Oefenen met Nederlands praten en schrijven

Op vrijdag 24 juni 2022 van 10:00 tot 12:00 - Op vrijdag 1 juli 2022 van 10:00 tot 12:00 - Op vrijdag 8 juli 2022 van 10:00 tot 12:00.

De Blauwe Loper

Nieuwbouw Blauwe Loper officieel van start

In februari 2022 hebben de directies van Van Wijnen Sittard en Servatius in Maastricht een symbolisch startsein gegeven voor de komst van de Blauwe Loper en het buurtpark in deelbuurt Blauwdorp in de wijk Mariaberg.

Nieuwbouw Blauwe Loper officieel van start

De Blauwe Loper

De Blauwe Loper: een voetgangers- en fietsroute in deelbuurt Blauwdorp die de westelijke buitenwijken verbindt met de binnenstad.

Er komt langs de Blauwe Loper een groene zone met meer ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen.

Er worden 135 appartementen gebouwd verdeeld over 4 woonblokken. Er komen twee woon-werkwoningen en één maatschappelijke ruimte.

Na afronding van deze nieuwbouw wordt het nieuwe buurtpark (groenzone) aangelegd en de Blauwe Loper route het park. De 4 appartementencomplexen komen langs de Blauwe Loper.

De appartementen zijn voorzien van 1 of 2 slaapkamers met een open keuken, één inpandige en externe berging en een buitenruimte (tuintje begane grond of balkon op de verdiepingen). De huurprijs valt maximaal onder de sociale huurgrens.

Interesse voor jezelf of iemand anders? Meer informatie over deze appartementen vind je bij Servatius.

 omgevingsbulletin 1 De Blauwe Loper

Download de informatie behorende bij dit artikel: omgevingsbulletin 1 De Blauwe Loper van Servatius.

Sfeerimpressie De Blauwe Loper in Mariaberg

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Campagne: Zet ook de knop om

Heden & verleden

Wentel je in het rijke en veelzijdige verleden van Blauwdorp! tibaert.com beschikt over een bonte verzameling van foto's over Blauwdorp uit de oude doos. Wat dacht je van paard en wagen in de de tijd dat dit een normaal straatbeeld was of foto's uit de Tweede Wereldoorlog?

Een andere aanrader is Kijk op Blauwdorp. Aan de hand van een bevlogen buurtbewoner wordt je meegenomen langs de grote renovatie in de jaren '80 en de verduurzaming van diezelfde woningen in 2021-2022.

Mariaberg tien jaar geleden

Mariaberg nu

Wie, wat en waar in Mariaberg?

Buurtbrök Mariaberg

Dé plek om in hartje Blauwdorp samen te vertoeven met buutbewoners.

Sociaal Team Mariaberg

Weet je het even niet meer? Het Sociaal Team kan u op weg helpen.

De Inleup Mariaberg

Loop op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend binnen.

Stichting De Gouwe

De Gouwe helpt mensen die het financieel moeilijk hebben.

Wijkpunt (T)huis: de plek in Mariaberg waar wijkbewoners, vrijwilligers en (zorg)professionals samenkomen. Locatie: André Severingweg 69 in deelbuurt Blauwdorp.

Je kunt geld afhalen én storten bij de Geldmaat aan de Calvariestraat. Deze geldautomaat beschikt over spraakondersteuning en is dagelijks geopend van 07:00 tot 23:00 uur. Deze tijden kunnen afwijken. Kijk hier voor de actuele openingstijden van deze Geldmaat en hier voor een routebeschrijving.

Wijk Service Punt (WSP) Zuid West in Maastricht. Een samenwerkingsverband van meerdere organisaties die hulp en ondersteuning bieden op alle mogelijke terreinen. Gelegen aan de Anjelierenstraat 35 in deelbuurt Proosdijveld.

Je boodschappen kun je voordelig doen bij de Aldi aan het Volksbondplein. Dit filiaal beschikt ook over een warme bakker. Een routebeschrijving vind je hier.

Resto van Harte: samen met buurtbewoners genieten van vers bereide driegangendiner voor gemiddeld 7 euro per maaltijd. Bereid door vrijwilligers uit de buurt. U vindt Resto van Harte op verschillende locaties in Nederland. In Mariaberg kunt u terecht in het Buurtcentrum Mariaberg aan de Anjelierenstraat 35 in deelbuurt Proosdijveld. Meer informatie en reserveren.

Mariaberg beschikt over een Menstruatieproducten Uitgifte Punt (MUP). Dit uitgiftepunt verstrekt gratis menstruatieproducten zoals maandverband en tampons. Daarnaast zijn ook artikelen zoals tandpasta en wasmiddel zonder kosten verkrijgbaar. Doneren en aanmelden kan via deze pagina op Facebook.

Mis je een belangrijke service in Mariaberg in dit overzicht? Meld het ons.

Laot get wete!