Mariaberg

Blauwdorp | Proosdijveld | Trichterveld

Giro 555 Oekraïne

Het nieuws uit Mariaberg

Mariaberg in beelden: gezinsdrama in Mariaberg schokt buurtbewoners

Campagne: Zet ook de knop om

Zet ook de knop om

Dierenvoedselbank Mariaberg

Uitgiftedata Maastricht

Stichting Dierenvoedselbank Hart voor Huisdieren Limburg deelt periodiek voedselpakketten uit voor mensen met huisdieren met een (te) kleine beurs. In Maastricht worden de pakketten uitgedeeld in Buurtcentrum Mariaberg aan de Anjelierenstraat 35 van 12:30 uur tot 14 uur op onderstaande data. Let op: je moet je van tevoren aanmelden voor deelname. Uitgiftepunt Mariaberg dient als servicepunt voor inwoners uit Maastricht en omgeving. Data onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Inschrijven kan hier.

Data in 2022: 02/06 - 30/06 - 28/07 - 25/08 - 22/09 - 20/10 - 17/11 - 15/12.

Nieuws van Buurtnetwerk Mariaberg

Buurtnetwerk Mariaberg

Buurtnetwerk Mariaberg

Als er nieuws is van Buurtnetwerk Mariaberg dan vind je dat hier.

DigitaalTAALpunt Mariaberg

Taalcursus voor anderstaligen en laaggeletterden

Taalspreekuur Mariaberg

Samen met jou zoekt DigiTAALpunt Mariaberg naar passende hulp.

Voor al je vragen over beter leren lezen, schrijven of beter Nederlands leren spreken. Taalspreekuur Mariaberg:

  1. Op vrijdag 27 mei 2022 van 09:00 tot 10:00

  2. Op maandag 30 mei 2022 van 10:30 tot 12:00

  3. Op vrijdag 3 juni 2022 van 09:00 tot 10:00

  4. Op maandag 6 juni 2022 van 10:30 tot 12:00

  5. Op vrijdag 10 juni 2022 van 09:00 tot 10:00

Oefenen met Nederlands praten en schrijven:

  1. Op vrijdag 27 mei 2022 van 10:00 tot 12:00

  2. Op vrijdag 3 juni 2022 van 10:00 tot 12:00

  3. Op vrijdag 10 juni 2022 van 10:00 tot 12:00

  4. Op vrijdag 17 juni 2022 van 10:00 tot 12:00

  5. Op vrijdag 24 juni 2022 van 10:00 tot 12:00

Aanmelden en meer info via deze link.

De Blauwe Loper in woord en beeld

Nieuwbouw Blauwe Loper officieel van start

18-02-2022 | Onlangs hebben de directie van Van Wijnen Sittard en Servatius in Maastricht een symbolisch startsein gegeven voor de komst van de Blauwe Loper en het buurtpark in Mariaberg (om precies te zijn in deelbuurt Blauwdorp).

Nieuwbouw Blauwe Loper officieel van start

De Blauwe Loper uitgelegd

Blauwe Loper: er komt een Blauwe Loper: een voetgangers- en fietsroute van deelbuurt: Proosdijveld via Blauwdorp naar de binnenstad.

Groenzone: er komt een groene zone langs een deel van de Blauwe Loper met meer ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen.

Er worden 135 appartementen gebouwd verdeeld over 4 woonblokken. Er komen twee woon-werkwoningen en één maatschappelijke ruimte.

Na afronding van deze nieuwbouw wordt het nieuwe buurtpark (groenzone) aangelegd en de Blauwe Loper route het park. De 4 appartementencomplexen komen langs de Blauwe Loper.

De appartementen zijn voorzien van 1 of 2 slaapkamers met een open keuken, één inpandige en externe berging en een buitenruimte (tuintje begane grond of balkon op de verdiepingen). De huurprijs valt onder de sociale huur. Dit betekent (op het moment van schrijven) maximaal 763,47 euro.

Interesse voor jezelf of iemand anders? Meer informatie over deze appartementen vind je bij Servatius.

 omgevingsbulletin 1 De Blauwe Loper

Download de informatie behorende bij dit artikel: omgevingsbulletin 1 De Blauwe Loper van Servatius.

Sfeerimpressie De Blauwe Loper in Mariaberg

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Mariaberg in beeld: hoe zag de wijk er tien jaar geleden uit? Huizen werden ondertussen afgebroken, verduurzaamd en nieuwe huizen gebouwd. Voorlopig is de wijk nog niet af. Vergelijk de eerste clip met die erna en oordeel zelf.

Meer over Mariaberg vind je bij Wikipedia.

Mariaberg: tien jaar geleden.

Mariaberg: 'vandaag'

Het verleden in beeld

Kijk op Blauwdorp

Wentel je in het rijke verleden van Blauwdorp! tibaert.com beschikt over een bonte verzameling van foto's over Blauwdorp uit de oude doos. Wat dacht je van paard en wagen in de de tijd dat dit een normaal straatbeeld was of foto's uit de Tweede Wereldoorlog? Een andere aanrader is Kijk op Blauwdorp van de hand van een bevlogen buurtbewoner.

Wie, wat en waar in Mariaberg?

Buurtbrök Mariaberg

Dé plek om in hartje Blauwdorp samen te vertoeven met buutbewoners.

Sociaal Team Mariaberg

Weet je het even niet meer? Het Sociaal Team kan u op weg helpen.

De Inleup Mariaberg

Loop op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend binnen.

Stichting De Gouwe

De Gouwe helpt mensen die het financieel moeilijk hebben.

Wijkpunt (T)huis: de plek in Mariaberg waar wijkbewoners, vrijwilligers en (zorg)professionals samenkomen. Locatie: André Severingweg 69 in deelbuurt Blauwdorp.

Ontmoetingsplek Buurtbrök Mariaberg (Buurtbrug Mariaberg. Samenkomen met buurtbewoners voor een praatje, een kopje koffie of thee, het lezen van de krant of een gezamenlijke activiteit. Gelegen aan de Proosdijweg 63 in deelbuurt Blauwdorp.

Je kunt geld afhalen én storten bij de Geldmaat aan de Calvariestraat. Deze geldautomaat beschikt over spraakondersteuning en is dagelijks geopend van 07:00 tot 23:00 uur. Deze tijden kunnen afwijken. Kijk hier voor de actuele openingstijden van deze Geldmaat en hier voor een routebeschrijving.

Wijk Service Punt (WSP) Zuid West in Maastricht. Een samenwerkingsverband van meerdere organisaties die hulp en ondersteuning bieden op alle mogelijke terreinen. Gelegen aan de Anjelierenstraat 35 in deelbuurt Proosdijveld.

Je boodschappen kun je voordelig doen bij de Aldi aan het Volksbondplein. Dit filiaal beschikt ook over een warme bakker. Een routebeschrijving vind je hier.

Resto van Harte: samen met buurtbewoners genieten van vers bereide driegangendiner voor gemiddeld 7 euro per maaltijd. Bereid door vrijwilligers uit de buurt. U vindt Resto van Harte op verschillende locaties in Nederland. In Mariaberg kunt u terecht in het Buurtcentrum Mariaberg aan de Anjelierenstraat 35 in deelbuurt Proosdijveld. Meer informatie en reserveren.

Mariaberg beschikt over een Menstruatieproducten Uitgifte Punt (MUP). Dit uitgiftepunt verstrekt gratis menstruatieproducten zoals maandverband en tampons. Daarnaast zijn ook artikelen zoals tandpasta en wasmiddel zonder kosten verkrijgbaar. Doneren en aanmelden kan via deze pagina op Facebook.

Natuurlijk heeft Mariaberg véél méér te bieden. Een overzicht van de verschillende diensten op het gebied van voeding, sport, gezondheid, snackbars, kunst & cultuur, uitgaan en ontspanning vind je op Google Maps hieronder.

Mis je een belangrijke service in Mariaberg in dit overzicht? Meld het ons via redactie (at) mariaberg-online.nl.

Nieuwstip?